Home

De doelstelling van Brak Ontbijt voor dit najaar is behaald. Het doel om geld in te zamelen om goederen naar Ghana te transporteren werd in 2 ontbijten gerealiseerd. Hierdoor kunnen onder andere materiaal voor ziekenhuizen,  computers voor scholen, schoolborden en een gynaecologentafel per container naar Afrika verscheept worden.

Eens per kwartaal organiseert Brak Ontbijt een ochtend waar vaste bezoekers van café In De Buurt kunnen ontnuchteren na een avondje uit. Voor een toegangsprijs van €10,- wordt een ontbijt geserveerd, vaak in combinatie met een overkoepelend thema. Het geheel wordt gesponsord door o.a café In De Buurt, Summercamp Heino, de Stadsbakker die het brood verzorgt en De Smaakspecialist uit Zwolle-Zuid die voor het beleg zorgt. Het ingezamelde bedrag wordt volledig besteed aan een goed doel.

Brak Ontbijt heeft zelf voor het Ghana School Project gekozen. Zij zorgen ervoor dat de verscheepte spullen op de juiste bestemming aankomen. De reden dat Brak Ontbijt voor het GSP koos was helder, vertelt één van de organisatoren achter Brak Ontbijt, Karin van Brussel: “Het is een kleinschalig doel dat makkelijk gerealiseerd kan worden. Ik heb zelf veel passie voor onderwijs en gezondsheidszorg en toen ik de verhalen uit Ghana hoorde, was het goede doel snel gevonden.” De efficiëntie en de praktische kant van het project spreekt haar ook aan, zo vervolgt van Brussel haar verhaal: “Alles gebeurt op basis van vertrouwen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen, we kunnen met een klein budget bergen verzetten en door alles binnen een klein netwerk te houden kunnen we ons doel behalen.”

Erik Lindeboom is één van de mensen achter het het Ghana School Project. Hij reisde eerder af naar Ghana en zag daar dat de donaties goed besteed worden. “We zijn drie jaar geleden met een ambulance naar het land toe gereisd en naast de avonturen die we beleefden, is het ook heel dankbaar om te doen. Je ziet dat je met weinig geld en veel middelen daar veel voor elkaar kunt krijgen. Als je op zo’n wijze je verantwoordelijkheid kunt nemen en voor medemensen kunt zorgen en je ziet vervolgens de resultaten ervan, kun je niet anders.” Over een volgend doel heeft Lindeboom al voorzichtig nagedacht. “Ze gebruiken in de ziekenhuizen die we bezochten, door materiaaltekort, injectienaalden meerdere keren om vaccinaties toe te dienen. Misschien dat we met een groot aantal nieuwe naalden kunnen realiseren dat ze er hygiënischer te werk gaan.”

Het volgende Brak Ontbijt staat gepland voor de zondagochtend van 24 februari 2013.

Plaats een reactie